Rachel Viersma

Rachel Viersma is assistent manager van Ronald McDonald Huis Den Haag en Huiskamer Delft. Ze is verantwoordelijk voor de communicatie, evenementen, fondsenwerving en de twee business clubs (Huis Den Haag en Huiskamer Delft), daarnaast is ze is de coördinator van Huiskamer Delft.

 

Ronald McDonald Huiskamer bevindt zich op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis, Delft. Hier kunnen ouders met een ernstig ziek kind even ontsnappen van de vier ziekenhuismuren van hun patiëntenkamer. Samen met een team van vrijwilligers en onmisbare donateurs brengt de Huiskamer ouders, broertjes en zusjes en hun zieke kind dicht bij elkaar.

 

Rachel is afgestudeerd aan de TU Delft als Mijnbouwkundig Ingenieur. De eerste jaren van haar carrière werkte ze als ingenieurs geoloog en consultant in de olie- en gasindustrie. Ze woonde een aantal jaar met haar gezin in Azerbaijan en India, waarna ze bij terugkeer naar Nederland het roer omgooide. Door een persoonlijke ervaring raakte ze bekend met het Ronald McDonald Huis in Zwolle en daarna besloot ze zich in te zetten als vrijwilliger voor Huis Den Haag. Inmiddels maakt ze bijna 3 jaar lang deel uit van het management team van Huis Den Haag en Huiskamer Delft.