Track 2: The Future of Health
Let op: The Future of Health Track is uitverkocht

Food & (e-)Health, Biomedical Technology en Pharma

Waar zijn we?

We zijn te gast op de Healthy Ageing Campus. Dit terrein bevindt zich op en rond het Universitair
Medisch Centrum Groningen, aan de oostkant van het centrum. Met meer dan 200 bedrijven, drie
kennisinstellingen en bijna 50.000 studenten worden dagelijks verbindingen gelegd tussen onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven. Het terrein van deze campus, dat bestaat uit een oppervlakte van ongeveer 30 hectare, is het kloppend hart van het thema Healthy Ageing. Op de Healthy Ageing Campus worden alle faciliteiten, bedrijven en onderzoekers op en rond het UMCG bijeengebracht die vallen onder de terreinen Food & (e-)Health, Biomedical Technology en Pharma.

Wat gaan we doen?
Innovatiecentrum Royal AVEBE: Aardappelen bieden perspectief!
Wat voor velen een simpel gewas lijkt, is voor Royal Avebe een plantaardige bron met eindeloze
mogelijkheden. We hebben het over de oeroude en bescheiden aardappel, met ingrediënten van
onschatbare waarde. De aardappel levert duurzamere en gezondere oplossingen met steeds minder
impact op het milieu. Dagelijks vormt de aardappel de basis voor voeding van een miljard mensen. En omdat ze goed zijn opgewassen tegen klimaatverandering en minder impact maken op het milieu, bieden ze perspectief voor nóg meer duurzame voedingsmiddelen.

Door te leren hoe het zetmeel en eiwit uit de aardappel maximaal benut kan worden, realiseren de
onderzoekers van Royal AVEBE grote kansen. Plantaardige burgers die beter smaken zonder vlees. Melk waar geen koe aan te pas komt. Een einde aan allergieën, e-nummers en onnatuurlijke toevoegingen. De track “The future of Health” zal niet alleen je visie op de aardappel veranderen, maar het laat je ook anders naar de wereld kijken. Een wereld waar we steeds meer waarde hechten aan de oorsprong van ons voedsel en wat de impact ervan zal zijn, op zowel ons lichaam als onze planeet. Onder leiding van dagvoorzitter Bertine Muller brengen we een bezoek aan het Innovatiecentrum van Avebe en gaan we proeven, ervaren en met elkaar in gesprek wat deze ontwikkelingen kunnen betekenen voor de eventsector. 
 

Op de locatie van AVEBE gaan we oerproducten zien, voelen, proeven en ruiken.
Wat is de impact van de huidige voedselverwerking op ons lichaam. Kunnen we allergieen omzeilen door de juiste producten te eten. Van grond tot mond. Tijdens dit onderdeel zal je beleven en horen wat de toekomst van voeding is. Terug naar het oude of juist het oude in een nieuw jasje?

 

Wat gaan we leren?
> Dat de vraag naar allergenen minder van belang is als we gebruik maken van de juiste ingredienten
> Streekproducten niet stoffig en duur zijn
> Dat uitputting van grondstoffen omkeerbaar is
> Hoe te innoveren vanuit smaak