CROSSING BORDERS - In Groningen is de toekomst al begonnen!

Na het succes van 1 juli 2021 in Brabant, reizen we met MPI Nederland ditmaal af naar dé stad Groningen die actuele (en misschien wel broodnodige) transitiethema’s omarmt, op weg naar een betere toekomst.

Nieuw tijdperk

We staan wereldwijd aan de vooravond van een nieuw tijdperk. De maatschappij gaat er in de komende jaren compleet anders uitzien: duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger. En dat is nou precies de stip aan de horizon waar Groningen vol overtuiging naartoe werkt. Thema’s die ons als eventprofessionals uitnodigen om na te denken over onze bijdrage en rol in deze en aan de Sustainable Development Goals (sdg’s), de 17 doelen voor een betere wereld. Thema’s die ons prikkelen kritisch te kijken naar onze eigen processen en handelen en die inspiratie geven voor de events van onze opdrachtgevers, die op hun manier ook steeds meer bezig zijn met het mondiale kompas om van de wereld een betere plek te maken (de sdg’s).

Ga in gesprek met elkaar over de energietransitie, verduurzaming en een vitale leef- en werkomgeving.

Proeftuin voor de wereld van morgen
We nemen jullie mee op een reis door Groningen stad. Een reis barstensvol inspiratie. Bruisend en uitnodigend. Een stad afgeladen met jong talent. Van oudsher een plek van innovatieve aanpakkers. Met de snelst groeiende campus van Nederland en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten die beschikken over de nieuwste kennis over 21e eeuwse vraagstukken. En uiteraard dompelen we ons onder in de gastvrijheid van de Groningse hotels, venues en restaurants én is er volop ruimte voor netwerken en kennismaking.

Learning Journeys

Met het beproefde ‘Learning Journeys’ concept borduren we voort op ‘MPI Reconnect’ in Brabant (1-7-21) en het Europese MPI event ‘EMEC19’ (Den Haag). We kijken voorbij de grenzen van onze eigen branche. Geen hapklare brokken met droge kennis, maar een inspiratietrip langs sectoren die op innovatieve wijze werken aan de wereld van morgen.

We stellen ons daarbij steeds de vraag: wat kunnen wij leren van vakgebieden buiten de onze. Niet alleen op praktisch en uitvoerend niveau (bijvoorbeeld verduurzaming van events of vitaliteit van bezoekers), maar ook op procesmatige thema’s op het snijvlak van bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten. Deze editie bieden we een keuze uit 2 inspirerende tracks namelijk: The Future of Energy en The Future of Health. We duiken in een inhoudelijk programma over de toekomst van gezonder ouder worden, over vitaliteit maar ook over duurzame energietransitie en innovatieve toepassingen van waterstof, zonne- en windenergie. e- en windenergie. Thema's die bijdragen aan de doelen 2, 3, 7, 9 en 12 van de 17 Sustainable Development Goals

Programma

10 oktober

TBD

Informele borrel aan de vooravond van het event 
(optioneel, meer informatie volgt)

11 oktober 

 09:30 - 10:00

Inloop en registratie, MartiniPlaza

10:00 - 11:00

Welkom & Keynote speaker

11:00 - 11:30

Transfer naar de lunch locaties 

11:30 - 13:30

Lunch carrousel in de binnenstad

13:30 - 14:00

Transfer naar de verschillende tracks

14:00 - 16:30

Tracks: The Future of Energy & Health

16:30 - 17:00

Transfer naar DOT

17:00 - 19:00

Bites, drinks & more, DOT Groningen

19:00 - 19:30

Transfer naar MartiniPlaza 

Sprekers

Bertine Müller
Dagvoorzitter en (online) presentator
Health Track

Sponsors

Best Western Hotel Groningen
Campus Groningen
Congress By Design
DOT, Vermaat Groep
EnTranCe
Forum Groningen
Groningen Congres Alliantie
Groningen Conventions
Marketing Groningen
Leonardo Hotel Groningen
Martinikerk
MartiniPlaza
NH Hotel Groningen
The Market Hotel
New Energy Coalition