Testen voor toegang

Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden (zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs) met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden.

Wij hebben er als organisatie voor gekozen om te werken met Testen voor Toegang. Dit houdt in dat alle deelnemers, sprekers en de organisatie (tenzij ze volledig zijn gevaccineerd) voorafgaand aan het evenement worden getest. Daarmee kunnen we de 1,5 meter afstand op 1 juli loslaten. Uiteraard is het nog altijd aan jezelf hoe je hier tijdens RECONNECT in Brabant mee om wilt gaan.

Zo werkt het

1. Registreer je voor RECONNECT in Brabant

2. Maak een testafspraak (indien je niet volledig bent gevaccineerd)
Plan een afspraak voor een gratis coronatest bij één van de aangesloten testlocaties via www.testenvoortoegang.nl of de CoronaCheck-app. Zorg ervoor dat je maximaal 40 uur voor je bezoek bent getest. Let op! Selecteer bij "kies een activiteit" voor "zakelijke bijeenkomst" (laatste optie). 

3. Laat je testen
Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

4. Testuitslag
Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag kun je een coronatoegangsbewijs maken.

5.Maak een coronatoegangsbewijs

  • Digitaal coronatoegangsbewijs
    Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale coronatoegangsbewijs.
  • Papieren coronatoegangsbewijs
    Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw coronatoegangsbewijs met QR-code printen.
     

6. Download de CoronaCheck-app voor deelname aan RECONNECT in Brabant
Je neemt je (volledige) vaccinatiebewijs of coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier op 1 juli mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. En neem je legitimatiebewijs mee. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs.

Meer informatie

Voor vragen over het testen en de testuitslag terecht op www.testenvoortoegang.nl of bellen naar 088-7674010 (maandag t/m zondag, 08:00 tot 20:00 uur)

Informatie over de CoronaCheck-app of CoronaCheck Scanner-app staat op www.coronacheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08:00 tot 20:00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl